Aparate de Extrudare pentru Aluat de Boilies
Extruderul pentru aluat este un instrument care facilitează realizarea boilies-urilor. Aparatele de extrudare pentru boilies au de obicei o cameră în care se introduce aluatul, un sistem care împinge aluatul, precum și un vârf cu diametrul găurii adaptat la mărimea boilies-urilor realizate.
Tipuri de extrudere de aluat pentru boilies
Pe piață găsim numeroase soluții care permit obținerea de rulouri de aluat. Acestea se diferențiază cel mai des prin mecanismul care împinge aluatul și de asemenea prin capacitate. Cele mai populare sunt extruderele manuale, adică acelea al căror piston care împinge aluatul către vârf este acționat prin forța mușchilor mâinilor noastre prin apăsarea pe un baton special de la mâner. O soluție mult mai puțin obositoare și în același timp mult mai eficientă este extruderul pneumatic, al cărui piston este împins de aer comprimat - această soluție este deosebit de populară printre pescarii de crap care produc cantități mari de boilies în sezon.
Un element important este vârful pentru pistol, responsabil pentru obținerea diametrului adecvat al rulourilor din care se formează boilies-urile. Principiul obținerii boilies-urilor perfect rotunde este realizarea de rulouri cu un diametru cu aproximativ 20% mai mic decât diametrul boilies-urilor proteice produse.